Dit doen wij - Kunstweek Skip to content

Dit doen wij

De centrale doelstelling van Stichting Kunstweek is kort gezegd de promotie van beeldende kunst en beeldend kunstenaars in Nederland. Dit doet de stichting met een uiteenlopend aanbod van activiteiten. Veel daarvan vinden plaats tijdens de Nationale Kunstweek, dit jaar van 12 t/m 20 november.
Door de steun van donateurs, vrienden en vrijwilligers kunnen wij deze activiteiten veel betaalbaarder maken voor kunstenaars of zelfs helemaal gratis.
800x400_lottablokker

Verkiezing Kunstenaar van het jaar

Stichting Kunstweek organiseert jaarlijks, sinds 2002, de verkiezing Kunstenaar van het jaar. Door de grootschalige opzet van de verkiezing draagt deze bij aan de bekendheid van beeldende kunst in het algemeen en de bekendheid van Nederlandse beeldend kunstenaars in het bijzonder. Dit jaar geven we de verkiezing, vanwege de 20e editie, een extra feestelijk tintje!

Nationale Kunstweek

De Kunstweek 2022, van 12 t/m 20 november 2022, biedt kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten.

JBK2023 - covermail

Jaarboek Kunstenaars

Jaarlijks brengt Stichting Kunstweek een prachtig boek uit: het Jaarboek Kunstenaars. Hierin kunnen kunstenaars hun mooiste kunstwerk(en) presenteren voor het grote publiek. Ook bekende Nederlanders die ambassadeur zijn van Stichting Kunstweek, leveren hieraan mooie bijdragen. Op de cover staat een kunstwerk van de Kunstenaar van het (voorgaande) jaar. Op het komende Jaarboek staat een werk van Lotta Blokker, zij is Kunstenaar van het jaar 2022.

Almicheal

Nationale Kunstdagen

Elk jaar opnieuw vinden ruim 2.500 kunstliefhebbers hun weg naar de Nationale Kunstdagen in Evenementenhal Gorinchem, waar ongeveer 180 kunstenaars hun mooiste kunstwerken laten zien.

Landelijk Atelierweekend

Tijdens een Landelijk Atelierweekend stellen (beroeps)kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Dat is dé kans om kunstenaars aan het werk te zien in hun atelier en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan het publiek. Stichting Kunstweek streeft ernaar jaarlijks minimaal één Landelijk Atelierweekend te organiseren. In 2022 vindt het Landelijk Atelierweekend plaats op 25 & 26 juni. 

187955305_1859066090933539_8388518684683251256_n

Kunst in de Gemeente

Elke Nederlandse gemeente kan jaarlijks een ander kunstwerk van een lokale kunstenaar geplaatst krijgen op een door de gemeente bepaalde plaats binnen de gemeente.

Door elk jaar een nieuw kunstwerk te plaatsen, blijft de plek waar het kunstwerk staat, attractief en zelfs boeiend.

291-2914974_letter-k-gold-png-transparent-png

De Gouden K

Gouden K’s zijn een eerbetoon aan degenen die zich op uitzonderlijk positieve wijze hebben ingezet voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Wethouders met Kunst en Cultuur in hun portefeuilles kunnen elk jaar inwoners van hun gemeenten voordragen voor toekenning van een Gouden K. Jaarlijks worden maximaal tien Gouden K’s toegekend.

Top 100 kunstverzamelaars

In 2014 werd voor het eerst een lijst opgesteld met de belangrijkste Nederlandse kunstverzamelaars. Verschillende organisaties en een groot aantal personen hebben bijgedragen aan de samenstelling van de lijst. De opsomming omvat de honderd belangrijkste levende Nederlandse kunstverzamelaars.

Nieuwsbrief

Wil je maandelijks het e-magazine ontvangen met leuke tips en aanbiedingen van Stichting Kunstweek? Vul dan hier je naam en e-mailadres in