10 Gouden K's toegekendDit jaar hebben meer dan 40 gemeenten inwoners voorgedragen voor een Gouden K. Gouden K's worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Omdat jaarlijks maximaal 10 Gouden K's worden toegekend, hebben een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten 10 personen geselecteerd.

De tien Gouden K's zijn toegekend, namens de gemeente Bergeijk aan mevrouw Elly Verrijt, namens de gemeente Dongeradeel aan mevrouw Tanja van der Woude, namens de gemeente Emmen aan mevrouw Hannie Reijnierse, namens de gemeente Epe aan de heer Willem Dicou, namens de gemeente Harderwijk aan mevrouw Corien van der Meulen, namens de gemeente Hellendoorn aan mevrouw Lies van Zuidam, namens de gemeente Leusden aan mevrouw Margareth Degeling, namens de gemeente Urk aan de heer Henk Kapitein, namens de gemeente Veenendaal aan mevrouw Linette van Dijk en namens de gemeente Zundert aan mevrouw Mieke van Zundert.

Iedere wethouder met Kunst en Cultuur in zijn of haar portefeuille kan elk jaar, afhankelijk van het aantal inwoners van de gemeente, een of twee inwoners van de gemeente voordragen voor toekenning van een Gouden K. Een voordracht moet onderbouwd zijn door een motivatie, die maximaal 300 woorden telt en die klip en klaar de uitzonderlijke prestatie(s) verwoordt van betrokkene ten faveure van beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. De voordrachtperiode was van 20 september tot en met 20 oktober.

De Gouden K is in immateriële zin een eervolle onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan hen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor, kort gesteld, beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. De eervolle toekenning van een Gouden K wordt onderstreept met een speld met de letter K van Kunst.

Doel van de toekenning van Gouden K's is het benadrukken van de uitzonderlijke prestaties die de ontvangers van Gouden K's hebben geleverd, waarvoor zij hulde en een stoffelijke onderscheiding verdienen.

Inwoners van Nederlandse gemeenten die zich individueel of namens een organisatie op opvallend positieve wijze hebben ingezet voor het onder de aandacht brengen van beeldende kunst, voor vergroting van het bereik van en/of de waardering voor beeldende kunst en/of voor steun aan (activiteiten van) beeldend kunstenaars en/of het behoud van, de plaatsing van, of restauratie van een of meer kunstwerken, komen in aanmerking voor een Gouden K.

De erespelden behorend bij de toegekende Gouden K's worden ten overstaan van enkele honderden belangstellenden uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek (elk jaar in november), meer precies tijdens de Nationale Kunstdagen op zaterdag 10 november. Zie www.kunstdagen.nl.

Protocol van de Gouden K's

Stichting Kunstweek


Stichting Kunstweek
Oeverkruid 13
4941 VV Raamsdonksveer
info@kunstweek.nl
www.kunstweek.nl
Telefoon 0162 58 09 09
BTW NL8027.05.248.B01
KvK Tilburg 41100526
IBAN NL60 RABO 0315 7999 35
BIC RABONL2U

Bestuur

Raoul Locht, voorzitter
Els van Lent, secretaris
Ward Aerts, lid
David Polak, vice voorzitter
Adjan Pepers, lid

Medewerkers

Ashton Broeders, project manager
Miranda Broeders, assistent project manager
Marcel Kalfs, websites, -ontwerp en -beheer
Stephanie Lechner, project manager
Els van Lent, office-/project manager
Raoul Locht, project manager
David Polak, adviseur

Plus

Ruim 100 vrijwilligers
Comité van aanbeveling
Ambassadeurs

Privacy verklaring

Uw privacy is belangrijk en daarom waarborgen wij die in onze privacy verklaring.

Overname van teksten is toegestaan. Overname van afbeeldingen uitsluitend na schriftelijk toestemming van de Kunstweek.

Algemene voorwaarden

Hier vindt u de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op de aankoop van onze producten: klik hier.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Klik hier.

Disclaimer

Stichting Kunstweek
Oeverkruid 13
4941 VV Raamsdonksveer
E   info@kunstweek.nl
T   0162 58 09 09