Kom tijdens de Kunstweek naar Museum Het Warenhuis

Home » Kunstweek 2019 deelnemers » Kom tijdens de Kunstweek naar

Gegevens bezoeklocatie

Museum Het Warenhuis
Markt 2
4571BG Axel

Bezoek website

Kunstwerken

Tijdens de Kunstweek is de volgende soort kunst te zien:
  • Schilderijen
  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Overig

Wat is er te zien en/of te doen?

Anita Dekker ( 1949 Den Haag ) maakt figuratieve / abstracte beelden

https://www.beeldhouwatelierarnestein.nl/anita-dekker/

Zij laat zich inspireren door de zichtbare wereld. Vooral dieren en mensen in uiteenlopende poses laat ze in haar beelden aan het woord. Haar handschrift heeft een duidelijke impressionistische inslag dat een prachtige licht / donker toets in het materiaal nalaat. Opdrachten vindt zij een uitdaging. Ze vindt het heerlijk om de wensen en gevoelens van opdrachtgevers te vertalen in een beeld. Haar beelden zijn krachtig en vaak humoristisch. Ze werkt in steen, mortel en brons en altijd zonder voorstudie. Bij deze methode (ook wel taille direct genoemd) wordt direct in de steen gewerkt zonder ontwerp vooraf, "ik wil mezelf kunnen en blijven verrassen in m'n werk". Dit vereist een grote creativiteit, spontaniteit en vormkennis. Anita: "Het maken van een beeld begint met kijken en voelen. Pas daarna begin ik met hakken. Geleidelijk komt het beeld dan vanuit de steen tevoorschijn" . Anita is één van de grondleggers van het Beeldhouwatelier Arnestein (BAA) in Middelburg.

Anita heeft jarenlang samengewerkt met Peter de Jong, voormalig stadsbeeldhouwer van Middelburg. Werken van haar zijn in bezit van particulieren in binnen- en buitenland. Ook heeft ze opdrachten voor de overheid uitgevoerd. In Middelburg staan o.a. de Adelaar op het gebouw de Kloveniersdoelen, het portret van Eleanor Roosevelt bij de University College Roosevelt en in Koudekerke de Heraldische leeuwen voor de kerk.

Samen met haar collega Karel van de Beek neemt Anita ook restauratiewerk aan beelden ter hand. Haar veelzijdigheid maakt het mogelijk om iedere keer weer opnieuw te verrassen.

Bekijk ook dit filmpje:

https://wijzijndestad.com/verhalen/mooie-beelden-een-rondje-middelburg-met-karel-van-de-beek-en-anita-dekker/#attachments

Extra activiteiten

Vaste collectie, met klederdracht, postkaarten van vroeger enz.


Openingstijden

Zaterdag  9 november van 11:00 tot 17:00
Zondag  10 november gesloten
Maandag  11 november gesloten


Dinsdag 12 november van 12:30 tot 17:00
Woensdag 13 november van 12:30 tot 17:00
Donderdag  14 november van 12:30 tot 17:00


Vrijdag 15 november van 12:30 tot 17:00
Zaterdag 16 november van 11:00 tot 17:00
Zondag 17 november gesloten


Stichting Kunstweek
Oeverkruid 13
4941 VV Raamsdonksveer
E   info@kunstweek.nl
T   0162 58 09 09