Uit acht finalisten is Marie Cécile Thijs als Kunstenaar van het jaar 2024 gekozen. Zij ontvangt op zaterdag 18 november, om 11.30 uur de trofee die bij deze titel hoort. 

Op de tweede plaats eindigt Lotta Blokker, gevolgd door Iris van Herpen en Claudy Jongstra. Op de vijfde t/m achtste plaats eindigen respectievelijk Ruud van Empel, Jeroen Henneman, Anton Corbijn en Elise van der Linden. Deze acht kunstenaars voeren ook de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars aan, de lijst waarin jaarlijks de honderd meest gewaardeerde Nederlandse beeldend kunstenaars zijn opgenomen.

Ook het Talent van het jaar 2024 en de Briljanten Kunstenaar van het jaar 2024 zijn gekozen. Het Talent van het jaar, de kunstenaar van 35 jaar of jonger die het hoogst eindigt in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars, is Iriée Zamblé (1995) geworden. Briljanten Kunstenaar van het jaar, de kunstenaar ouder dan 65 jaar die het hoogst in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars eindigt en de titel nog niet eerder kreeg, is Jeroen Henneman (1942).

Meer informatie over de verkiezing: www.kunstenaarvanhetjaar.nl